Ingrediente:
- 850 gr conopidă
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 ardei galben
- 1 ardei verde
- 200 gr lapte de cocos
- 1/4 linguriță de curry
- sare și piper
- 25-30 gr ulei de cocos
- apă pentru fiert legumele.
Mod de preparare
Curăță conopida de frunze, îndepărtează cotorul, apoi o desfaci în buchețele și le clătești cu apă rece. Curăță ceapa, clătește-o și tai-o în sferturi. Morcovii îi tai în bucăți mai mici, iar ardeii îi tai în sferturi, de asemeni, după curățare și clătire.
Cum prepari piure de conopidă cu lapte de cocos
Când ai toate legumele pregătite, pune o oală cu apă pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Lasă apa să atingă punctul de fierbere, adaugă o linguriță de sare și amestecă până la dizolvarea acesteia. Când apa atinge din nou punctul de fierbere, adaugă buchețelele de conopidă, ceapa, morcovii și ardeiul în ea.
Lasă legumele să fiarbă până când sunt bine pătrunse și încep să se sfărâme. Asezonează…