In zona Recasului, la doar cateva kilometric de Timisoara, se recolteaza in continuare pepeni, dar nu orice pepeni, ci lubenita. Aceasta este incredibil de dulce, cu o textura aparte si un gust care atrage si cei mai pretentiosi consumatori. Adrian Jijie este unul dintre cultivatorii de lubenita din zona, care a decis sa insamanteze 35 de hectare anul acesta. A recoltat deja de patru ori si inca mai are mii de pepeni proaspeti pe campurile sale.
Vremea calduroasa din vara a favorizat cresterea si dezvoltarea lubenitelor, iar perioada de recoltare s-a extins pana in mijlocul toamnei. Este pentru prima data cand agricultorii din zona Recasului reusesc sa ajunga cu productia de lubenita pana in luna octombrie. Chiar daca se apropie de mijlocul toamnei, pepenii sunt inca la apogeu, cu un gust delicios si o calitate exceptionala.
Cultivatorii sustin ca, daca vremea calda se mentine, vor mai putea recolta lubenite inca cel putin doua saptamani. Lubenita cultivata la Recas ajunge atat in supermarketuri, cat si in piete, si mentine acelasi pret constant de-a lungul sezonului. Clientii sunt incantati de deliciile aduse de aceste pepeni, care s-au dovedit a fi mai buni chiar si decat in plin sezon estival.
Foto credit www.opiniatimisoarei.ro
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com