Sarbatorile de iarna vin la pachet cu scumpiri record la alimente, in ciuda masurii de plafonare a adausului comercial. Vorbim aici in special de carnea de porc, care este cea mai cumparata de catre romani in perioada sarbatorilor de iarna si care, spun specialistii, se va scumpi cu peste 20% pana de craciun. Problema ar fi importul, pentru ca importam peste 90% carne de porc care se vinde pe rafturile magazinelor din tara noastra.
In plus, putem primi amenda de pana la 6.000 lei daca alegem sa ne sacrificam porcul in propria curte. Iar toata aceasta situatie vine in contextul in care Uniunea Europeana ne recomanda sa devenim vegetarieni, nu carnivori si sa mancam insecte sau viermi de matase in locul carnii, pentru ca in perioada urmatoare, in urma unor studii facute de cercetatori britanici, s-a ajuns la concluzia ca acest aliment dauneaza grav sanatatii si Parlamentul European, impreuna cu mai multe guverne, militeaza pentru stoparea consumului de carne si este posibil ca in…